Overige diensten

Bouwkundige en technische advisering

Van nieuwbouw tot verbouw, renovatie tot onderhoud, van idee tot uitvoering, graag gaan wij in op uw bouwkundige en technische vragen, bestuderen wij bestek, tekeningen, offertes en voorstellen en kunnen wij u daarin deskundig en onafhankelijk adviseren. Of het nu gaat om een indeling van een ruimte, de beoordeling van het elektra, de gevelafwerking of dakkapel, BAB adviseert onafhankelijk.

Schade-, gebrekenonderzoek en advies

Slecht sluitende ramen, oneffen vloeren, losse tegels, vochtproblemen, lekkages of condens? Gebreken aan de badkamer, het glas, de wanden? Wij beschikken over apparatuur en kennis van zaken en komen op verzoek bij u langs. Samen met u bekijken we het probleem, adviseren u ter plaatse en wij stellen een expertise rapportage voor u op. Bij schade kunnen wij een herstel-begroting opstellen, zodat de kosten inzichtelijk worden. Vraag uw verzekeraar om ons in te schakelen.

Geschillen

Een geschil met een aannemer komt te vaak voor en helaas worden wij als deskundige pas ingeschakeld als het soms al ge√ęscaleerd is. De oorzaak van een geschil is meestal het ontbreken van een technische omschrijving, een onduidelijke offerte, een onvolledige opdracht, slordigheden, fouten en/of bijvoorbeeld communicatieproblemen. Dreigt u in een geschil te belanden, schakel BAB dan in als onafhankelijke bouwgeschillen deskundige partij.
Ook als u al met uw advocaat of rechtsbijstandsverzekeraar heeft overlegd is het raadzaam een vak-deskundige (BAB) in te schakelen, immers uw advocaat heeft geen specifieke bouwkundige kennis. In alle gevallen informeren wij partijen over onze werkaanpak en na goedkeuring doen wij op een onafhankelijke wijze onderzoek en brengen vervolgens een deskundigenbericht uit. Het kan zijn dat De Rechtspraak het voorstel doet een getuigendeskundige in te schakelen en ook dan is BAB een goede keuze.

Vooropname, nulmeting, bouwexploot

Als buren gaan uitbouwen, een kelder gaan graven of in uw omgeving wordt gebouwd, dan kan dat schade toebrengen aan uw pand. Geadviseerd wordt om in dergelijke situaties een vooropname-rapportage of nulmeting op te laten stellen van uw pand, waarbij alle reeds aanwezige schade wordt vastgelegd zodat later aantoonbaar is hoe de situatie was voor de start van de werkzaamheden. Waar je op moet letten en wat je moet vastleggen is het werk van een specialist en BAB maakt daarbij gelijk een bouwexploot om de tegenpartij te informeren.

Specialistisch onderzoek

IJspegels aan het dakoverstek, vocht in muren, lekkage die u niet kunt vinden, stank, condens, schimmel in de badkamer, het zijn vervelende dingen die middels specialistisch onderzoek en de juiste meetapparatuur onderzocht kunnen worden. Is de oorzaak gevonden dan geven wij aan wat de beste remedie is om het probleem op te lossen.

Bouwexpertise voor verzekeraars, de advocatuur, de rechtspraak, particulieren en bedrijven.

Bij geschillen, rechtszaken en verzekeringszaken wordt regelmatig een onafhankelijke bouwexpert ingeschakeld. Het ontbreken van specifieke bouwkundige kennis en ervaring is dan de aanleiding die kennis in te huren. BAB kan u daarbij van dienst zijn.